Wednesday, July 31, 2013

Gaya Pejabat Minimal dan Moden


Perancangan ruang merupakan perkara pokok dalam reka bentuk dalaman pejabat setelah menentukan konsep keseluruhan reka bentuk. IES Energy Holdings Sdn Bhd yang terletak di bangunan PJ Exchange (PJX) berubah wajah setelah melalui proses pengubahsuaian hampir menyeluruh terhadap struktur reka bentuk dalamannya. Kini, ruang pejabat ini menampilkan imej yang lebih meyakinkan dengan ilham lebih minimal dan kontemporari hasil kerja imanpuri interior & architectureSebaik melangkah ke dalam ruang pejabat ini, reka bentuk moden dan hi-tec menjadi pilihan untuk menggambarkan kepekaan pihak syarikat terhadap peredaran masa. Gandingan material logam dan kaca digunakan sebagai mewakili unsur seni bina moden. Penggunaan warna dikawal dengan hanya pemilihan warna putih, perak, coklat dan biru. Pengaplikasian warna dapat dilihat pada perabot, warna dinding, kemasan lantai dan partition. Dari segi rekaan, perabot serta kemasan lain yang dipilih juga menunjukkan rekaan bergaris lurus dan ringkas.


“Setiap ruang mendapat sentuhan dan mempamerkan gaya tersendiri mengikut fungsi dan aktiviti yang berlaku di dalam ruang pejabat.”


“Perabot moden serta kemasan daripada kulit menampakkan sentuhan yang elegan kepada beberapa ruang di pejabat ini.”


Bagi anda yang ingin mendapatkan khidmat pereka bentuk dalaman bagi menampilkan impak yang lebih menarik kepada ruang pejabat anda, bolehlah emelkan pertanyaan ke: imanpuri@yahoo.com

  

Nantikan tips ekspres menjelang Aidilfitri dalam entri blog yang akan datang. Salam Ramadan!